Inne technikalia
Podfora
-
- 382
- odpowiedzi
-
- Przez towarzysz,
95 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 397 wyświetleń
Panowie, Szybkie pytanie: Które byście brali, ewentualnie jaki inny byście polecili? https://allegro.pl/oferta/laptop-msi-summit-e15-gtx1650-ti-15-6-16gb-1tb-ssd-10659532627 czy https://allegro.pl/oferta/lenovo-yoga-9-15-i7-10750h-16gb-1tb-ssd-gtx1650ti-11837659559 Jedno do Yoga - czyli 2w1 ze stylusem, lepsze audio, to Lenovo (jak dla mnie to zaleta) ALE ma kapkę słabszy proc, mniej portów i wlutowane na stałe 16 giga RAMów, Drugie to MSI - kapkę mocniejszy proc, wymienialne ramy, HDMI stand alone i generalnie więcej portów ALE to nie 2w1, no i MSI ma gorszą opinię jeżeli chodzi o jakość i nawet oglądając …
-
Nowa Myszka
przez Houdini- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 451 wyświetleń
czuje ze to pomału czas na wymianę myszki (zaczyna pomału szwankować) polećcie mi cos (cena no nie wiem jak patrzę to do 300 zl max) moje wymagania : -cicho klik (żeby nie był głośny podczas napier..... LPM/PPM bo żona mnie chyba zabije w nocy) -większa ilość guzików bocznych (fajnie jakby było mieć więcej guzików na myszce) szukałem po necie i tylko takie cos znalazłem chodź do cichokliku mu daleko https://pl.genesis-zone.com/produkt/xenon-770
Ostatnia odpowiedź: Koxxus, 6 Stycznia -
Nowy procesor. 1 2
przez Pba- 36 odpowiedzi
- 3,8tys. wyświetleń
Liczba klatek niebezpiecznie spada poniżej 40, wiec czas na upgrade. Chcę zacząć od procesora, płyty głównej i ramu. Karta graficzna to GTX 970 OC, więc może jeszcze chwilę poczekać Zastanawiam się między i9 9900K, a i7 9700K. Miał ktoś styczność z tymi procesorami ? i9 to jakieś +600zł, ale czy daje aż taką zauważalną różnicę w porównaniu z i7 ?
Ostatnia odpowiedź: Houdini, 4 Września 2021 -
Nowy mikrofon
przez Houdini- 2 odpowiedzi
- 898 wyświetleń
Hej mam zamiar kupić nowy mikrofon i mam pewnego na oku lecz szukam opinii czy warto czy może coś innego (chciałbym by był jednokieronkowy pojemnościowy i miał dodatki statyw cy jakoś tak się zwie) Dodam że używałem cały czas zalman mic1 xD Mój limit to 300 nie więcej bo mnie chyba kobieta by zabiła xD https://www.morele.net/mikrofon-fifine-zestaw-mikrofonowy-pop-filtr-statyw-t669-usb-7208969/
Ostatnia odpowiedź: Blackeye, 10 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 254 wyświetleń
Cóż, zdaje się, że wyrwałem dożywotniego bana na naszym TS za brak nicku. Owszem, nie używam tego samego, poprzedniego profilu, sytuacja wymagała ode mnie bym wyczyścił dysk twardy, co za tym idzie, ponowna instalacja TS. Da się coś zaradzić? Edit: jednak trochę podłubałem i udało się dostać.
Ostatnia odpowiedź: Pba, 7 Stycznia 2021 -
- 12 odpowiedzi
- 770 wyświetleń
Jeśli ktoś ma kartę graficzną od nvidii oraz chciałby aby jego mikrofon nie szumiał, nie zbierał dźwięków otoczenia oraz poprawiał jakość rozmowy przez komputer proponuję zaznajomić się z RTX Voice: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/guides/nvidia-rtx-voice-setup-guide/ Uruchomienie na Win 10 nie powinno nastręczać nikomu problemów. Podobno działa na kartach RTX, GTX, TITAN i trzeba mieć w miarę nowe sterowniki. Osobiście nie testowałem bo nie mam Windowsa. Ale na pewno będę chętniej oglądał streamy przy nieszumiącym mikrofonie @streamerzy @nagrywający Jakby ktoś uruchomił dajcie znać jak działa i jakie są dobre ustawienia pod Team S…
Ostatnia odpowiedź: Houdini, 2 Grudnia 2020 -
Nowy Komputer
przez Yankeee- 9 odpowiedzi
- 986 wyświetleń
Witam . Chciałbym się Was zapytać o zestaw który złożyłem i prawdopodobnie będę zamawiał w poniedziałek. Wiem że sporo osób zna się tu na rzeczy więc grzechem było by się nie upewnić że wszystko będzie współgrać z sobą. Jeżeli uważacie że trzeba by coś zmienić to pisać. Zestaw ten pozwoli mi wrócić do gry w Arme rownież. Case: Phanteks Eclipse P600S Black Mid Tower Tempered Class Case Motherboard: Gigabyte X570 Aorus Pro AMD AM4 X570 Chipset ATX Processor: AMD Ryzen 9 3900X Twelve-Core Processor/CPU with Wraith Prism RGB LED Cooler CPU Cooling: Corsair Hydro Series, H115i PRO RGB, 280mm Radiator Liquid CPU Cooler Memory: 32GB (4x8GB)…
Ostatnia odpowiedź: Stahu, 22 Listopada 2020 -
Szukam Lapka
przez Ariel- 23 odpowiedzi
- 2,7tys. wyświetleń
Jak w temacie. Przedział cenowy, to ok 3000zł. Raczej dla żony, niż dla mnie, ale sie nie pogniewam się jak będę mógł na nim w coś pograć. Osobiście zastanawiam się nad tym. http://www.x-kom.pl/p/243864-notebook-laptop-156-asus-r510jx-xx041h-12-i7-4720hq-12gb-1tb-win8-gtx950m.html tyle, że laptopy są mi tematem obcym i nie wiem, czy w tym przedziale cenowym nie wyrwę czegoś lepszego. Kwota jest płynna. dlatego proszę o sugestię i opinię
Ostatnia odpowiedź: Golas, 15 Czerwca 2020 -
Znacie jakiś monitor godny polecenia? Nie zależy mi na tym, aby był jakoś absurdalnie duży. Głownie służyć ma do grania i pracy z mapami - dobre odzwierciedlenie koloru mile widziane. Chciałbym się zamknąć w kwocie koło 1000 zł:P
Ostatnia odpowiedź: Golas, 21 Maja 2020 -
- 1 odpowiedź
- 465 wyświetleń
Czołem! Zapisałem się na środową misję i zauważyłem, że zapisuje mnie ze starym nickiem. Wiecie może jak to zmienić?
Ostatnia odpowiedź: Fistach, 2 Marca 2020 -
- 14 odpowiedzi
- 867 wyświetleń
Czołem! Szybkie pytanie... Co będzie lepiej pasowało do RTX'a 2060? I) - procesor Ryzen 7 2700, - płyta główna Gigabyte GA-A320M-H AM4, - kość 1x16GB 3200 MHz, II) - procesor i5-9400F, - płyta główna MSI H310M PRO-M2 PLUS, - kość 1x16GB 2666MHz. Ewentualnie gdybyście zaproponowali inny build oparty na RTX 2060 do 3 500 zł?
Ostatnia odpowiedź: MisterNova, 6 Lutego 2020 -
- 1 obserwujący
- 44 odpowiedzi
- 4,7tys. wyświetleń
Jest ktoś w stanie polecić jakieś dobre słuchawki, z dobrym mikrofonem w cenie koło 200 zł? Zmuszony jestem wymienić swoje uber hiper słuchawki za 12 zł na coś co nie będzie trzeszczeć...(pozdrawiam tox) Zastanawiałem się nad tymi: http://genius-polska.pl/index.php?kategoria=detal&detal=1090&foto=Genius_Cavimanus_mini.jpg ale obawiam się trochę o mikrofon oraz o podłączenie słuchawek przez USB. Ktoś ma doświadczenie z słuchawkami na USB? Nie gryzą się z arma?:>
Ostatnia odpowiedź: Jimmy, 18 Grudnia 2019 -
Arma, a dźwięk 7.1
przez Pba- 3 odpowiedzi
- 468 wyświetleń
Z racji zepsutego mikrofonu chciałem kupić sam mikrofon, ale w sumie słuchawki działają już tak średnio, więc chcę kupić cały zestaw. Zainteresowały mnie słuchawki Logitech z serii G ( żeby mieć w komplecie do myszki ), które obsługują dźwięk 7.1 Czy A3 obsługuje w ogóle dźwięk przestrzenny i czy jest to warte dopłacania ~100zł ? https://www.morele.net/sluchawki-logitech-g432-7-1-981-000770-5939079/
Ostatnia odpowiedź: Sone, 17 Grudnia 2019 -
PC pod symulatory
przez Rdzawy- 5 odpowiedzi
- 644 wyświetleń
Czołem wszystkim! Święta tuż tuż, mój lapek nie wydaja, więc postanowiłem zrobić sobie "mały" prezent w postaci nowego PC'ta, a jako że prawie się na tym nie znam zwracam się do Was. W zamyśle jego koszt miałby nie przekroczyć 3 500 zł, a jednocześnie miałby uciągnąć m.in. IL-2 BoS, DCS World, BF V, SWBF II, GTA V czy też ETS 2 w jak najwyższych detalach, w 1920x1080 oraz co najmniej stabilnych 30 FPS'ach. Pytałem po paru grupkach, zaproponowali mi coś takiego: - Karta graficzna Gigabyte Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 (GV-R57XT-8GD-B), - Płyta główna MSI B450-A PRO MAX, - Procesor AMD Ryzen 5 3600, 3.6GHz, 32 MB, BOX (100-100000031BOX), - Pamięć Patriot …
Ostatnia odpowiedź: MisterNova, 14 Grudnia 2019 -
TS brak uprawnień
przez Sensey- 3 odpowiedzi
- 752 wyświetleń
Witam, przed dzisiejszą misją potrzebuje małej pomocy. TS przy wejściu na nasz serwer wywala błąd " niewystarczające pozwolenia klienckie (nie powiodło się na i_client_max_channel_subscriptions)" Nie wiem jak to ugryźć a na 49minut misja
Ostatnia odpowiedź: Semir, 10 Listopada 2019 -
Wymiana podzespołow
przez Houdini- 22 odpowiedzi
- 647 wyświetleń
panowie mam pytanie sa tu jacys sprzetowcy? mam zamiar wymienic procesor by miec plynna gre (strikte arma 3) (posiadam i5 2500 gtx 1050ti) a chcialbym miec stale 30+ fps pomoze ktos w dobieraniu?
Ostatnia odpowiedź: MisterNova, 9 Listopada 2019 -
Blackscreen
przez Zus- 3 odpowiedzi
- 555 wyświetleń
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie? Wyłączam komputer, odpalam następnego dnia, jeszcze przed logowaniem wyskakuje ten ekran, klikam F2, loguje się ale data jest z dnia wyłączenia komputera i nie chce się zaaktualizować mimo dostępu do sieci. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Ostatnia odpowiedź: sveterek, 12 Sierpnia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 446 wyświetleń
Jeszcze pół roku temu na moim wspaniałym osiedlu, część mieszkańców (w tym ja) miało swoje miejsca parkingowe zamykane pachołkiem. Wszytko było na legalu normalnie opłacane. W końcu wspólnota podjęła decyzję o likwidacji miejsc, więc każdy zaczął stawać tam gdzie jest wolne miejsce. Niestety nie wszyscy pogodzili się z tą decyzją i roszczą sobie prawa do swoich dawnych miejsc. Dziś w nocy jakiś skurczybyk spuścił mi powietrze z 2 kół i mimo mojego kręcenia się wokół samochodu w oczekiwaniu na policje nie zszedł i nie wyraził mi swoich obiekcji (może nawet na jego szczęście)- to by było tytułem wstępu. Poszukuję jakiejś w miarę dobrej kamery wifi do użytku zew…
Ostatnia odpowiedź: sveterek, 15 Czerwca 2019 -
- 11 odpowiedzi
- 553 wyświetleń
Jak w temacie. Po uruchomieniu komputera, na ekranie nic się nie wyświetla, a wiatraki w karcie graficznej przestają po kilku sekundach od rozruchu działać. Ma ktoś pomysł co jest pięć?
Ostatnia odpowiedź: Osti, 15 Czerwca 2019 -
Power surge
przez Templar- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 517 wyświetleń
Panowie mam problem: Od wczoraj zdarza mi się iż komputer nagle mi się restartuje, częstując takim ekranem: Ma ktoś pomysł co to może być? PSU umiera? CPU się zagotował? GPU klęka? Mobo zdycha? 😞
Ostatnia odpowiedź: Alienzo, 11 Czerwca 2019