Skocz do zawartości

[IFA3] Sons of Britain

Koxxus
   (0 opinii)
Misje

Działania brytyjskich spadochroniarzy w trakcie pierwszego dnia Operacji Market- Garden.

Minimum 19 osób

Czytaj więcej

Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

Alienzo

Napisano

Koxxus jak się tak przyjrzałem teraz zapisom to te sloty są mało brytyjskie. Przede wszystkim squad leader to nazwa z us army. W GBR odpowiednikiem squad leadera jest section leader który dowodzi całością drużyny. Dużo pisać. Zajrzyj do wiki ;)

canadian

Napisano

Mogę się mylić, ale na wiki jest chyba tylko o piechocie.

• Lubię 1
Rizzet

Napisano (edytowane)

@canadian no, u

Edytowane przez Rizzet
Alienzo

Napisano

@Koxxus co do moździerzystów. 

- Daj moździerze z FOW. IFowskie są zepsute i nie da się ich załadować.

- Obaj moździerzyści muszą mieć sporo miejsca w ekwipunku na pociski, potrzebne pojemne plecaki. Daj obu krótką broń + możliwość dozbrojenia w pociski w trakcie misji

- KONIECZNIE Ace'owskie narzędzia nawigacyjne.

- KONIECZNIE M2 Range Table w ekwipunku strzelców, dowódcy i zastępcy.

- Maks zasięg moździerzy 60mm to 1750m

- Do moździerzy większego kalibru nie ma tabel strzelniczych (czyli nie da się strzelać inaczej jak na oślep - nie polecam)

- Moździerzysta musi mieć mapę chyba że... dodasz slot dowódcy moździerzystów, który będzie robił przeliczenia i wskazywał elewacje i azymut dla obsługi.

Koxxus

Napisano

@Alienzomoździerze będą z komputerem artyleryjskim. Moździerze z IF działają, ale tylko z użytkiem komputera artyleryjskiego. 

Alienzo

Napisano

Mylisz się. Działają te z IFA tylko trzeba ten element do misji dodać o którym @canadian wspomniał. (przywołuje, jak możesz to napisz Koxxusowi co i jak;).) 

Jak możesz to dodaj obydwa. Jedne w ekwpinku a advanced postaw obok. 

canadian

Napisano

Będę w domu po 18, to napiszę co i jak.

Lix

Napisano

Hardkorowo tak desant z samym rewolwerem 🤔

MisterNova

Napisano

2 godziny temu, Lix napisał:

Hardkorowo tak desant z samym rewolwerem 🤔

Dziki zachód Europy, jak ratować życie innym to ze stylem

Alienzo

Napisano

Panowie. Ja dziś na misję zdążę. Uprzedzam jednak że jestem tak pijany po weselu że nie wiem czy jestem w stanie dowodzić. Jeślu się ta sytuacja zmieni to dam znać. A zaliż źródło problemu dławiącego me serce tkwi w tym iż jestem na poprawinach, a stół wiejski wyjątkowo syto zaprawiony. 

• Haha 1
  • Zmieszany 1
Tes

Napisano

Nie będzie mnie, sprawy wazne